Tego kucharza nie trzeba przedstawiać. Wielokrotnie reprezentował nasz kraj na arenie miedzynarodowej. Od lat karmi Polaków i… pasażerów Polskich Linii Lotniczych. W najbliższą sobotę oczaruje mieszkańców regionu lubińskiego. Robert Sowa, znany z programu w jednej ze śniadaniowych telewizji ogólnopolskich, będzie gotował dla klientów galerii Cuprum Arena.

Zupa rybna z łososiem norweskim, pieczony łosoś norweski z sosem grzybowym, z suszonymi śliwkami, podany z soczewicą, z bobem duszonym w śmietanie, czy z sosem z sera pleśniowego – aż sześć potraw z tą delikatna rybą w roli głównej przyrządzi dla klientów galerii Cuprum Arena Robert Sowa. Żeby podkręcić emocje publiczności, wszystkie przysmaki powstaną na oczach widzów.

– Z całą pewnością warsztaty będą niezwykle ekscytującym wydarzeniem. Wyjątkowy mistrz kucharski, jakim z całą pewnością jest Robert Sowa, wprowadzi naszych klientów w świat kuchennych inspiracji, udowadniając, że jeden produkt można przygotować na wiele sposobów, nadając mu niepowtarzalny smak i aromat. Wystarczy odrobina fantazji – mówi Ewa Sieńko, manager do spraw marketingu galerii Cuprum Arena.

Kuchnia na żywo to nie jedyna atrakcja dla publiczności. Każdy, kto w trakcie warsztatów zrobi zakupy za minimum 50 złotych, otrzyma w prezencie książkę z przepisami Roberta Sowy jako inspirację do samodzielnego zgłębiania tajników kulinarnych.

“Gotowanie z Robertem Sową” odbędzie się w sobotę 24 listopada w galerii Cuprum Arena. Początek zaplanowano na godzinę 13.00. Na wszystkich czekać będzie aż 1000 porcji do degustacji.

Poprzedni artykułNiedowidzący uczyli się obsługi komputerów
Następny artykuł5 miliardów dla Dolnego Śląska